Opknapbeurt stilstaande 2cv6 uit 1984

Gebruikersavatar
schermer
Veelvuldig poster
Veelvuldig poster
Berichten: 1146
Lid geworden op: di 1 nov, 2011 00:27
Locatie: Ursem

Re: Opknapbeurt stilstaande 2cv6 uit 1984

Bericht door schermer » do 13 sep, 2018 20:43

Ik bestel ook gewoon mijn spullen bij de diverse webshops. Maar meestal ga ik toch ook elk jaar even naar citromobile om autootjes te kijken neem neem ik meteen alle onderhoudsspullen mee. Wat betreft de olie, zoveel mensen zoveel meningen. Ikzelf rijd het liefst op 20w50 van valvoline, maar ik rijd ook niet in de winter. Wat betreft de kwaliteit die een eend nodig heeft, de 15w40 van de action (ja echt waar) is van een prima kwaliteit, voldoet perfect voor je eend en heeft ook een vrij hoge api kwalificatie. Een vriend zweert bij het spul, kost geen drol en omdat zijn dyane 4 geen apart olifilter heeft vervangt hij de olie gewoon lekker vaak. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

hobbes
Veelvuldig poster
Veelvuldig poster
Berichten: 960
Lid geworden op: vr 18 mar, 2005 22:24
Locatie: Marknesse (n.o.p)

Re: Opknapbeurt stilstaande 2cv6 uit 1984

Bericht door hobbes » do 13 sep, 2018 22:22

je kunt ook eens bij een 2cv specialist bij jullie in de buurt langs gaan. Daar steek je vaak ook een hoop van op. Ik zou met een ratel en een lange dop 14 in de ventilator steken en een paar keer handmatig laten rond draaien. Lukt dat dan ga je verder door het blokje een service beurtje te geven : oliefilter, schone olie, nieuwe koperen pakkingsring die aan de plug zit, kleppen stellen en nieuwe kleprubbers. Nu je toch bezig bent geef de versnellingsbak ook meteen schone olie ( let op er moet speciale olie in! )

Nieuwe accu erin, kijken of alle verlichting werkt. Oude benzine eruit ( bij het benzinepompje kun je de slang loshalen en dan loopt ie zo leeg) nieuwe benzine erin ( verwen hem maar even met 98) Het duurt even voordat de pomp de benzine aan de carburateur heeft doorgegeven maar dan doet ie het wel. Rij een klein stukje om aan te voelen hoe de eend rijdt.

Soms kan de oliedruk sensor gaan lekken maar ook dat is niet zo'n heel groot probleem.
Niet teveel beren op de weg zien, kijk liever naar de lieveheersbeestjes langs de weg.

Ik heb zelf de Casper en Hobbes eend al een paar jaar stil staan ( even geen tijd voor)
De oranje dyane heeft 24 jaar stil gestaan en die heb ik ook weer rijdend gekregen zoals hierboven beschreven. Inmiddels rijd de dyane op euro 95 en rij ik soms 900 kilometer op een dag...
met eendige groeten,

Plaats reactie