Nieuwe voorwaarden 2cv.nl Forum

Belangrijk. Lees dit eerst! Hierin staat uitleg over het forum en andere belangrijke informatie over 2cv.nl
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Duintje
Moderator
Berichten: 1504
Lid geworden op: za 8 mar, 2003 19:52
Locatie: Westland
Contacteer:

Nieuwe voorwaarden 2cv.nl Forum

Bericht door Duintje » do 12 jan, 2006 23:36

Voorwaarden 2cv.nl Forum

Lange tijd was het 2cv.nl forum een plaatst waar iedereen zijn mening vrijuit kon uiten.
Vrijheid van meningsuiting was en is nog steeds een heel belangrijk punt van aandacht voor de forum beheerders.

Helaas is de situatie inmiddels iets anders. Er zijn in het verleden een aantal negatieve verhalen op het forum verschenen over verschillende producten en/of diensten van bepaalde bedrijven. Een aantal van deze bedrijven spraken ons hier op aan en na wat overleg zijn deze verhalen toen verwijderd. Alhoewel wij vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, vinden wij toch dat dit soort negatieve verhalen niet op het forum thuis horen.

Het zijn momentopnames en vaak incidenten die niet representatief zijn voor de bedrijven in kwestie. Als iemand een slechte ervaring heeft met een bedrijf of particulier moet hij dat zelf met die persoon of dat bedrijf uitzoeken en daar niet ons forum voor gebruiken. Bij negatieve verhalen of discussies op het forum willen wij van 2cv.nl graag onafhankelijk blijven en dat is dan erg moeilijk.

We doen het dan eigenlijk toch nooit goed en zijn, zonder dat we het willen, altijd wel partij in zo'n discussie. Vervolgens moet je jezelf dan gaan zitten verdedigen, terwijl je er eigenlijk helemaal niks mee te maken hebt.

Een ander punt dat onze aandacht trok was de sluiting van het franse 2cv forum: http://www.forum2cv.com

Dit was een druk forum, met zo'n 1000 leden.
Aanleiding is een proces dat een grote franse eenden onderdelen leverancier heeft aangespannen tegen de webmaster Christian Bosch.

Enkele postings waren niet helemaal lovend geweest ten opzichte van producten van die leverancier, en heeft hij de webmaster voor het gerecht gedaagd, aangezien hij die aansprakelijk acht voor de inhoud van het forum. De leverancier heeft van Christian een schadevergoeding geëist van 9000 euro.

Alhoewel wij niet kunnen en willen geloven dat het in Nederland ook zo ver zal komen, willen wij dit soort toestanden voorkomen en verwijderen we elke verwijzing (zowel positief als negatief) naar eendenspecialisten of leveranciers. Liever een beetje censuur dan een proces aan onze broek.

Om deze reden willen we iedereen vragen om op 2cv.nl terughoudend te zijn met informatie die belastend is voor andere partijen. Zodat we in NL niet in herhaling krijgen van het gebeuren in Frankrijk. Om deze reden zullen moderators sommige berichten verwijderen of aanpassen.

Verder is het forum ook geen plek voor persoonlijke beledigingen, scheldpartijen en ruzies. Als je iemand tegenkomt die zich niet aan deze paar simpele regeltjes houdt, neem dan rechtstreeks contact op met een van de moderators van www.2cv.nl of meld het per e-mail op info@2cv.nl

Hopende dat iedereen hier begrip voor op kan brengen.

B.V.D.

Team 2cv.nl

Gebruikersavatar
Tom Duckpower
Moderator
Berichten: 4097
Lid geworden op: za 19 jul, 2003 19:50
Locatie: Berkel-Enschot
Contacteer:

Bericht door Tom Duckpower » za 28 nov, 2009 11:37

Aanvulling voorwaarden

In het verleden zijn we ruim omgesprongen wat betreft berichten waarin het zelf inslaan van het chassisnummer wordt vermeld, of het aanbieden van losse kentekens/chassisnummer/papieren.

Na berichten van diverse personen is gebleken dat het verkopen van losse kentekens/chassisnummers/papieren in Nederland illegaal is.
Zoals bij het meerendeel van de leden van het forum bekend is, is het zelf inslaan van een chassisnummer ook niet toegestaan.
Er is in Nederland maar één instantie die een chassisnummer mag inslaan, en dat is de RDW.

Daarom hebben wij als Team 2cv.nl besloten om per direct berichten waarin bovenstaande acties/handelingen vermeld worden aan te passen of te verwijderen.
Vanaf nu worden ook kentekens/chassisnummers/papieren die op de markt worden aangeboden verwijderd.

De voornaamste reden is net als bovenstaande bericht, dat 2cv.nl aansprakelijk kan worden gesteld voor hetgeen er op de site/forum vermeld staat.

Ook hierbij hopen we dat iedereen hier begrip voor kan opbrengen.

Team 2cv.nl
1986 2CV6 Special Pick Up
1964 Solex Oto Van Der Heem
2003 Audi A2 1.4i
2022 Stromer ST3 Pinion Deep Black

Plaats reactie