Pagina 1 van 1
aankoop mehari
Geplaatst: za 3 sep, 2016 08:47
door rubie
na het restoreren van vele vespa's ,een oude renault is het na al die tijd zover ,de zoektocht naar een mehari is gestart.nu is mijn vraag als je het grondig wilt doen koop je een afdanker en bouw je het chassis met nieuwe onderdelen (nieuw frame etc) of zoek je voor in deze tijd toch wel een wat duurdere betere auto en start je dan met de restauratie de bedoeling is wel dat het een grondige restauratie word.
alvast bedankt
Geplaatst: za 3 sep, 2016 09:12
door verkuilm
Dat is een hele goede vraag. Na heel wat meharis te hebben gerestaureerd, mijn beeld.
Koop een nette orginele complete auto.
Punt is namelijk, chassis is makkelijk etc, zo te vervangen. net als subframe.
Maar geld gaat zitten in de vele kleine dingen. Tweehands weinig te krijgen.
ELke auto is en blijft een rekensom. Let goed op compleetheid.
Een opknapper kost zo ook 4500 a 5000. Rijdend orgineel netjes, goed zoeken, 7500.
Een mehari echt weer mooi krijgen, totaal prijs onder de 10k echt bijna niet te doen.
Staat in belgie bv tekoop, alleen het kenteken al 1800 euro.
Geplaatst: za 3 sep, 2016 09:19
door rubie
Ik heb zoveel dingen gerestaureerd en dan komt bij mij steeds weer hetzelfde naar boven ......ach dat kan er nog wel nieuw bij en dat ook zeker als het voor jezelf is wil je het perfect!hij mag wat kosten hoeft ook niet direct klaar en het is de bedoeling dat hij levenslang blijft!
Geplaatst: za 24 sep, 2016 18:31
door rubie
En hij is er een 4 zitter ,Belgische papieren en gva laatste keuringsbewijs erbij stond al heel lang stil .......helemaal compleet en ook helemaal rot......dus nu kan de zoektocht naar een nieuw chassis beginnen!
Geplaatst: za 24 sep, 2016 23:29
door st@f
de zoektocht zal heel kort zijn; er zijn in belgie slechts 2 mogelijkheden om je mehari legaal terug op de weg te krijgen: een nieuw chassis kopen bij cqs tienen of bij amis brussel.
Geplaatst: zo 25 sep, 2016 08:28
door verkuilm
Dat is dan behoorlijk streng in Belgie.
Chassis is zoiezo makkelijk, dat is hetzelfde als de eend. Alleen even stukje afzagen.
Ben wel benieuwd naar de fotos!